Søt lørdagsmorgen!



Hurra for helg og gode greier! Lag en porsjon av disse, og du vil garantert oppleve at når naboene kjenner duften og kommer tusslende over plenen er det allerede tomt. 


Lager du en dobbel porsjon derimot, kan det være det er rester til både naboen og til helgas øvrige besøkende. Ja kanskje til og med et par til overs til å legge i lilletullas sekk når hun drar avgårde til Dyreparken med vennene sine. De holder seg ellers godt under oppbevaring, så hvis du syntes at jeg har tatt hardt i, kan du bare pakke dem inn i en papirpose og ta dem frem ved leielighet!



Oppskrift:
225 g mykt smør
160 g sukker
155 g brunt sukker
2 egg
255 g hvetemel
2 ts bakepulver
en neve hakkede tranebær
en plate hvit sjokolade


Visp sukker og smør hvitt, ha i ett egg av gangen og pisk imellom. Tilsett under røring mel og bakepulver og til sist sjokolade og bær. 



Røren i spisesjestore klumper på et bakebrett.

Stek på 160 grader i ca 10 minutter. Men følg med så de ikke blir svidde.  

Hvit sjokolade og tranebær kan selvfølgelig erstattes med andre nøtter eller annen sjokolade. Forslag er Rosiner, ristede peanøtter, mørk sjokolade, pistasjenøtter eller nonstop. Bare fantasien setter grenser!


Rull deigen til en litt tykk pølse og  pakk den inn i plastforlie, så holder den seg god og kan stekes hver gang man får overraskelsesbesøk. Da kutter man bare cm-tykke skiver og legger på stekebrettet. Vips, i løpet av 15. minutter har man ferske kjeks! 

Garanteres jubel!





Kommentarer

Populære innlegg