Solskinn og alt det beste!



Hvor vidunderlig er det ikke å våkne opp med soloppgang utenfor kjøkkenvinduet! Hvor vidunderlig? 
Jo faktisk, helt vidunderlig! Da gjør det jo ikke så mye at dette er en dag som skal romme mye, og som har tett program. Arbeid blir lett når solen varmer, og heldigvis er det også tid til deilige pauser og god og lang familiemiddag. 


På dager som dette kan det lønne seg å ha en og annen oppskrift på lur som smaker av vårløfter og som blir til uten nevneverdig arbeid! Denne kyllinggryten er en slik, og kan forberedes i hui og hast tidlig på morgenen.  Den settes deretter på lav tempratur i ovnen frem til den skal nytes. Når det endelig er på tide, når alle er samlet rundt bordet, så har vi tatt oss tid til å dekke bordet med det beste kjøkkenskapet har å by på, bare for å jage hverdag og vinter ut for godt!


 Kylling med karamelløk og tomater. 




1 hel kylling, renset og strødd med urter
300 g. småløk, renset
1 stor klase småtomater. De beste du vet, smaken konsentreres når de får gogjøre seg lenge!
1/2 sitron
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss brunt sukker
3 ss smør
favoritturter
3 ss olivenolje

Rens løken og ha den i en tykkbunnet gryte sammen med smør og sukker. La karamelisere på svak tempratur til løken er myk, men ikke sammensunket. Ca 10. minutter. Karamellen som er igjen helles over kylling i formen. 

Gni kyllingen i urter, salt og pepper og olje og legg i form.

Kutt sitronen i skiver og fordel utover i form og på kylling

hell de karamelliserte løkene over i formen og legg over tomatene i klase. 

Sett på ca 100 grader i så mange timer du vil. 

Nyt med brød, et godt dryss olivenolje og noe godt å drikke.



 Og mest av alt, nyt det gode selskap!


Kommentarer

Populære innlegg